Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

μονοκατοικιες στο πορτο ραφτη

«Εμφύλιος» στο ΣτΕ: Τι απαντά η Ένωση Δικαστών στον πρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου

Ειδήσεις | ΣτΕ: Με μια ανακοίνωση σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επέκρινε με δριμύτητα σήμερα, Τετάρτη (30/11/2016) τόσο δημοσιεύματα στον Τύπο όσο και τις δηλώσεις του προέδρου του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, Νίκου Σακελλάριου, ο οποίος, μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Εισαγγελέων, έκανε λόγο για ευθύνες και των δικαστών σε ό, τι αφορά τα Μνημόνια και το PSI.


Οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου με ανακοίνωση της Ενώσεώς τους εκδηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις και μεταξύ άλλων τονίζουν «την έντονη δυσαρέσκεια τους και την πλήρη αποδοκιμασία κάθε προσπάθειας υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και κατά συνέπεια υπομόνευση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό».


ενεργος πολιτης σχεδιαγραμμα



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Εξάλλου, η Ένωση των Δικαστών του ΣτΕ επισημαίνει ότι «οι σημαντικές αυτές αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου, ελήφθησαν με ευρύτατη πλειοψηφία και δικάστηκαν από διευρυμένες συνθέσεις, ενώ επικυρώθηκαν από δικαστικούς σχηματισμούς τόσο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσο και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».


γυαλιστικό μαρμάρων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ έχει ως εξής:


μονοκατοικιες στο πορτο ραφτη

«Πρόσφατα έλαβαν χώρα αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ). Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την πλήρη αποδοκιμασία της σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό.

Άλλωστε, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης (με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων) και οι σχετικές κρίσεις επιβεβαιώθηκαν, ως προς τη νομική τους ορθότητα, τόσο από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας) όσο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι. Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Συμβούλιο της Επικρατείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου